První měsíc Chronomagu a PF 2005

Rozhodl jsem se z čistě trend sledujících důvodů zaznamenávat, kterak se Chronomag vyvíjel v průběhu doby, v daném případě v prvním svém měsíci celé existence.

Vydáno 31. 12. 2004, autor Chronomag

V posledních prosincových dnech se Chronomag začal pohybovat nad hranicí 100 návštěv za den (podle Toplistu), prosincový průměr je kolem 80 návštěv za den. V porovnání s jinými servery nic moc, nicméně já bych vyjádřil spokojenost.

Zhruba 35% návštěvníků ke mně dorazilo z Marigolda a zdejší reklamy, 13% přinesl Seznam.cz (ať již katalog nebo vyhledávání) a zhruba stejně všechny jazykové mutace Google. 7% návštěvníků přineslo Právě dnes, 4% Blogportál a mírně pod 4% Přehled.net.

Odkazy z jiných bloků byly sice procentuálně nejméně účinné v dlouhodobém průměru, ale jak to tak vypadá, přinesly návštěvníky, kteří se vracejí nejvíce. Děkuji samozřejmě za všechny odkazy na Chronomag.

Potvrdil se můj původní předpoklad, že motorem opakované návštěvnosti bude spíše zveřejnění RSS zdroje, než pravidelnost publikace. Moje krátké pokusy s pravidelným versus nepravidelným publikováním a RSS tento závěr jen potvrdily.

Nejvíce zájemců si pročetlo články o tom, jak si vybírat hodinky, ze samostatných článků o hodinkách nejvíce lidí četlo článek o hodinkách Prim, což mne zarazilo a přimělo mne to tuto značku pošoupnout v představování hodinářských firem o něco výše.

Také se ukázalo, že budu muset trochu pozměnit strukturu webu, aby méně odpovídal blogu a více tomu, že se na webu najdou i nějaké delší dobu užitečné informace. Alespoň mám na příští rok co dělat... :)

Takže vše nejlepší do nového roku a až se budete o půlnoci dívat na hodinky, vzpomeňte si na to, že o nich píše také Chronomag :)




5 Komentářů k tomuto článku