Seiko Brightz Automatic Chronograph

Hodinky Seiko nejsou jen digitálky nebo quartzové modely. Zejména pro japonský a americký trh je v nabídce Seiko také řada zajímavých mechanických a dokonce automatických modelů s firemním strojkem. Novinkou v modelové řadě Brightz je pak titanový automatický chronograf, který by neudělal ostudu žádnému švýcarskému výrobci.

Vydáno 16. 3. 2005, autor Chronomag

Brightz Automatic Chronograph je nabízen pod referenčním označením SAGP001 v limitované sérii 300 kusů. Pouzdro o rozměrech 42mm x 14.5mm je vyrobeno z titanu a v provedení mnohoúhelníku (spočítáte, kolik?) - dost možná jistá inspirace značkou Audemars Piguet. Sklíčko je safírové, šroubovací korunka a také zadní sklíčko zajišťují vodotěsnost do tlaku 100 metrů vodního sloupce. Váha hodinek 87 gramů.

Motorek je z vlastního firemního vývoje, kalibr 6S28 s 34 kameny, v Japonsku platí čím více, tím lépe... Hodinky mají stopky a ukazatel data na pozici tři s možností hacku, rychlé změny data.

Doporučená cena je 2300 dolarů, tedy v přepočtu na dnešní kurz zhruba 53 000 Kč.
Seiko

Hodinky jsou dodávány pouze s koženým řemínkem, na světě je ale také nelimitovaná série značená jako SAGP003 s titanovým řemínkem a mírně odlišným ciferníkem. Vidno ji na následujícím obrázku. Cena je zhruba stejná, jako u předchozího modelu.

Seiko titanový pásek

Pokud vás hodinky Seiko Brightz zajímají více, doporučuji navštívit tuto stránku, kde jsou obrázky většiny prodávaných modelů této řady. U nás jsem je bohužel nikde v prodeji neviděl...

Firemní stránky Seiko Brightz jsou zde - japonština nutná...

Následují ještě snímky modelu Brightz Automatic Chronograph SAGP001

Seiko z boku

A ještě jednou Seiko




4 Komentářů k tomuto článku