121Time – vytvořte si vlastní švýcarské hodinky

121 Time - nakonfigurujte si vlastní hodinkyHodinářská společnost Factory121 i její značka 121 Time jsou poměrně mladou švýcarskou hodinářskou firmou, takže na tradici stavět nemůže. Firma přišla s jinou zajímavou myšlenkou – na jejím webu si můžete nakonfigurovat hodinky, jak se vám líbí a nechat si je podle svého upravit. Kromě výběru strojků, tvarů pouzder i ručiček a barev ciferníků i provedení řemínků si můžete nechat na hodinky také vyrýt text dle libosti.

Vydáno 18. 7. 2005, autor Chronomag

Samozřejmě si můžete koupit i hotové hodinky, na které byste nemuseli měsíc čekat, než se vám zkompletují. Takové automatické Grand Central vyjdou na 404 Euro, tedy zhruba 12 000 Kč, vybaveny jsou samonátahovým švýcarským strojkem ETA 2824-2, datumovkou na pozici šest a středovou vteřinovkou.

Jak konfigurace hodinek probíhá, vidíte na obrázku a samozřejmě si ji můžete vyzkoušet sami. Samozřejmě do určitých rozměrů pouzder nemůžete dát automatické ETA strojky a musíte se spokojit jen s quartzovými, jste na to ale včas upozorněni a můžete si vybrat jiné pouzdro. Příjemná je také možnost zaměnit minerální sklo za safírové sklíčko (40 franků rozdíl = 800 Kč).

Konfigurace hodinek značky 121 Time

Nepříjemné naopak je, že při zaslání do ČR se automaticky připočítává DPH, takže model Centurio Automatic, který konfiguruji na obrázku namísto 589 franků stojí 719 franků (na obrázku není ještě připočítáno safírové sklíčko).

Vyzkoušet si můžete konfiguraci vlastních hodinek zde na webu. Podpora flashe v prohlížeči je nutná.

Přijde vám to zajímavá možnost, nechat si takto přes web „personalizovat“ své nové hodinky? Nebo byste si to raději naporoučeli osobně u hodináře či výrobce?




2 Komentářů k tomuto článku