Hodinky jako příslušenství k mobilu

Hodinky jako příslušenství k mobilu

Hodinky s mobilním telefonem jsou zatím nepraktická záležitost zvící kombinace dlažební kostky a izolepy. Ale jako příslušenství k mobilnímu telefonu se objevují docela funkční kreace. Sony Ericsson představil novou řadu hodinek určených právě jako doplněk k mobilnímu telefonu.

Vydáno 13. 2. 2008, autor Chronomag

Hodinky značené jako MBW-150 se vyrábějí ve třech vzhledových modifikacích odlišovaných nejenom vzhledem, ale také svým určením - tyto tři edice hodinek se jmenují Music, Executive a Classic Edition.

Sony Ericsson hodinky

Hlavním předností hodinek je OLED displej sloužící k zobrazování stavových informací a bluetooth určený pro výměnu informací mezi hodinkami a mobilním telefonem. Na displeji se tak může zobrazovat informace o příchozím hovoru včetně identifikace volajícího, informace o došlé zprávě nebo o právě přehrávané hudební skladbě.

Sony Ericsson Classic vzhled

Naopak tlačítka hodinek slouží pro přijetí či odmítnutí hovoru, ovládání hudebního přehrávače vestavěného do mobilního telefonu.

Hodinky jsou vyrobeny z nerezové oceli, tah je ocelový, případně kožený a ze surové gumy, krycí sklíčko je minerální a strojek je quartz, výrobce neuveden.

Je třeba mít na paměti, že některé funkce přehrávače jako zobrazení přehrávané skladby nebo indikace příchozí zprávy nejsou podporovány ve všech telefonech výrobce a je vhodné se před nákupem poradit s prodejcem nebo hodinky vyzkoušet.

Cena se pohybuje kolem 6000 Kč s DPH, odpovídá tedy ceně kvalitnějších quartzových hodinek a protože nejde vůbec o ošklivé kousky, jistě si své příznivce mezi majitely telefonů Sony Ericsson najdou.

U ostatních mobilních telefonů zůstanou k dispozici alespoň funkce ukazatele času ...

Sony Ericsson Executive vzhled




6 Komentářů k tomuto článku