Novinky: Otevření butiku Boucheron

Novinky: Otevření butiku Boucheron

Francouzský výrobce luxusních šperků a hodinek Boucheron otevřel nový butik v prostorách známého hotelu Four Seasons v Praze. Možná vám jméno Boucheron nic neřekne. Ale vezměte svoji manželku nebo přítelkyni na návštěvu do butiku a můžete si být jisti jednou věcí – nákup vysněných hodinek budete muset na dlouho odložit. Nicméně její radost vám další rok čekání na hodinky bohatě vynahradí…

Vydáno 30. 4. 2010, autor redakce

Na první pohled patří značka Boucheron do stejného segmentu jako Cartier nebo Chopard – tedy spíše šperkařská značka, než značka hodinářská. Zatímco Cartier nebo Chopard vyrábějí hodinky a šperky ve větších sériích a investují hodně do marketingu, Boucheron se drží konzervativního přístupu k prodeji šperků – vlastní výrazná tvář, malé série, dokonale zvládnuté šperkařské řemeslo a věrní zákazníci včetně řady panovnických rodů z Evropy, Arabského poloostrova i Asie. Ostatně pro panovnické rody Boucheron již dlouhou dobu vyrábí solitérní umělecké výtvory a důstojně tak reprezentuje vysoké šperkařské umění z Francie.

Ve světě šperků to tedy funguje stejně jako ve světě ozubených koleček – cení se tradice, vlastní výrazná tvář spojená s jemným zpracováním i toho nejmenšího detailu. Boucheron je ve světě šperků obdobou hodinářských firem z velké trojky – Patek Philippe, Vacheron Constantin a A. Lange & Sohne. Výroba jednotlivých součástek hodinek probíhá i v tradičních manufakturách na počítačem řízených strojích a ruční práce přichází ke slovu zpravidla pouze při zdobení součástek a sestavení hodinek. Naproti tomu výroba komplikovaných šperků s desítkami a stovkami drobných drahých kamenů vyžaduje od začátku do konce zkušenou ruku mistra řemesla.

Následující fotografie zobrazuje břečťanovou korunku ze smaragdů vyrobenou pro Jordánskou královskou rodinu:

Šperkařská produkce značky Boucheron je charakteristická výraznými motivy ze zvířecí říše. Dominantním zvířetem je had – znak samotné značky, setkat se ale můžete s netopýry, chameleóny a dalšími méně sympatickými zvířátky.

Od roku 2007 spolupracuje Boucheron s manufakturou Girard Perregaux. Brož ve tvaru vzlétajícího orla s tourbillonem a třemi můstky nepotřebuje žádný další komentář.

Dámské pojetí hodinek je odlišné. Velikost ruček není důležitá, hodinky se nosí hlavně na ozdobu a pro pocit...

Trocha historie a čísel na závěr: Značka Boucheron byla založena v roce 1858 Frédéricem Boucheronem. A dlouhou dobu byla rodinným podnikem. V roce 2000 byla značka koupena Gucci Group. Dnes je značka Boucheron společně se značkou Gucci součástí skupiny PPR Group. V současné době je po celém světě téměř 40 exkluzivních butiků.

 

 

Návštěvu butiku je možné rozhodně doporučit. Tak pěkné šperky i hodinky jsou i v Praze málokde k vidění.

 

Autor: Martin Šafránek, kontakt na redakci: redakce@chronomag.cz

Zdroje informací i fotografií: Boucheron (webové stránky i knižní publikace)



|

Komentáře nejsou povoleny