Basilejské ochutnávky do společnosti

Basilejské ochutnávky do společnosti

Letošní basilejské hodinářské dostaveníčko je o něco dříve, snad proto, že dříve přišlo i jaro. Velké novinky se napjatě očekávají, až za pár dní spatří světlo výstavních vitrín, my se ale v maličkém předstihu podíváme na menší (ale zajímavé) značky.

Vydáno 5. 3. 2012, autor Chronomag

Laurent Ferrier Galet Classic

Klasický společenský model s mimostřednou vteřinovou ručičkou staví na firemním samonátahovém strojku FNB 916.01 s dvouvláskovým tourbillonem. Možná vám toto sdělení osciluje s letošní módou dvoujádrových procesorů v mobilních telefonech: proč by mobily měly být osamoceny...

Firemní kalibr FNB 916.01 vychází vstříc módě vytažených zaprášených nákresů firemních strojků, které se přestaly před sto lety vyrábět v době, kdy se vyplatilo začít je kupovat centrálně od pár výrobců. Strojek používá ruční nátah - i ten přichází v posledních letech do módy - a hlavně jiný způsob seřizování času, kde rohatka nahradila nastavovací páčku. Strojek sám sestává z 182 součástí a má rezervu nátahu 80 hodin, 21600 kmitů za hodinu. RSW

LaurentFerrier_GaletClassic_SMALL_HD.jpg

Model Galet Classic je proveden v osmnáctikarátovém červeném zlatě s řemenem z krokodýlí kůže. A pokud by vás alespoň orientačně zajímala cena, pak přesahuje 170 000 švýcarských franků.

LaurentFerrier_GaletClassic_BIG_HD.jpg

RSW La Neuveville

Výročí 700. let je krásné, i když ne ideálně kulaté výročí. Tolik let bude slavit švýcarské město La Neuveville, jemuž hodinářská manufaktura RSW hodlá složit poctu v podobě na jeho počest pojmenovaného modelu. RSW ve městě sídlí od roku 1914.

RSW La Neuveville je jednoduchý společenský model osvědčených tvarů, který vsází na leštěnou nerezovou ocel či PVD provedení. Model je vybaven a quartzovým ETA 955.112 nebo automatickým ETA 2824-2 strojkem s ochranou korunky proti přeřízení. Cena kolem 500 či 900 švýcarských franků dle strojku a provedení je velmi atraktivní, její výše respektuje to, že strojek je ETA a ne firemní kalibr.

RSW_LaNeuveville_HD_BIG.jpg

A co bude dále v Basileji? Dáme vědět!



||

81 Komentářů k tomuto článku

Zanechte kometář

| Položky označené * jsou povinné.