Ulysse Nardin GMT Perpetual Calender Limited Edition

Ullyse NardinZnačku Ulysse Nardin mám ve velké oblibě, jejich hodinky se mi prostě líbí, i když nehrozí, že bych si je koupil (chápete správně, cena). Proč se nepokochat listopadovou novinkou, GMT Perpetual Calender v limitované sérii 500 ks v platině.

Vydáno 24. 11. 2004, autor Chronomag

Listopadovou novinkou u Ulysse Nardin, jednoho z králů luxusních hodinek je limitovaná edice GMT Perpetual Calender Limited Edition v provedení platina.

Jak už název hodinek naznačuje, jsou vybaveny funkcí okamžitého přehledu o času ve dvou časových pásmech (to je to GMT) a také kalendáře a jsou certifikovány jako chronometr, tedy jako přesně čas měřící...

Kalendář používá pro zobrazení opravdu velké číslice a názvy dní a měsíců, to prý pro pohodlí, abyste nemuseli namáhat oči. Kalendář můžete přeřizovat dopředu i dozadu korunkou, což dneska zdaleka není obvyklé.

Sklíčko je safírové, provedení čistá platina a průměr hodinek 42 mm, o dva milimetry více, než u staršího provedení v červeném zlatě. Rezerva nátahu hodinek je slušných 48 hodin, zadní kryt hodinového strojku je průhledný, takže se můžete kochat prací samonatahovacího strojku UN-32, jenž si Ulysse Nardin konstruuje sám. A protože stojí za pohled, přidávám fotky strojku.

strojek strojek

Protože většina z nás se kochat těmito hodinkami na ruce nebude moci, přikládám řadu fotografií, protože jde opravdu o hezký kousek vyráběný v omezené sérii 500 kusů.

A pro pořádek přidávám i fotografie. Ty první hodinky jsou ty nové v platine, druhé jak vidno v červeném zlatě. Jaká je cena? Netuším, ale nebude pod 20 000 USD…

Fotografie hodinek lze po odkliknutí zobrazit ve větším a pro kochání mnohem lepším měřítku... Zde presentace hodinek u výrobce.

platina červené zlato a zase červené zlato, i na ciferníku




20 Komentářů k tomuto článku