Patek Philippe Gondolo Calendario

V novém roce je novinek zatím málo, takže bych se vrátil k zajímavému modelu dalšího mého oblíbeného hodináře a to společnosti Patek Philippe. Model Gondolo Calendario byl představen někdy v březnu loňského roku a firma jej začala před vánocemi dodávat. Bylo zbytečné na něj upozorňovat, protože nebyla šance, že byste jej ještě před vánocemi mohli zakoupit, byly rozebrány na rezervace. Navíc nejde o právě levné hodinky.

Vydáno 4. 1. 2005, autor Chronomag

Modelová řada Gondolo se vyznačuje obdélníkovým tvarem pouzdra a u Pateka nepřekvapí, že také luxusními materiály, zejména osmnáctikarátovým zlatem (což samo o sobě determinuje cenu) – žlutým nebo bílým.

Detail ve žlutém zlatě

Model Gondolo Calendario přináší do řady Gondolo "roční kalendář", patentní novinku Pateka nabízenou u hodinek s komplikací od roku 1996. Roční kalendář ukazuje po celý rok správně měsíce, dny i jména dní ve třech samostatných okénkách rozmístěných na pozicích 10, 12 a 2. Seřídit ho musíte jednou ročně (proto také roční) a to prvního března. Aby bylo hodinářské ukazování času kompletní, na pozici šesti hodin ukazuje Calendario ještě měsíční fázi.

Hodinovým strojkem je kalibr 324, samonátahový (s rezervou chodu 34 hodin) mechanický strojek, jak v tomto případě také jinak. Rotor je z 21ti karátového zlata. Řemínek z aligátoří kůže, safírové sklíčko kryje i zadní stranu hodinek. Voděodolné do 25 metrů, s tím aligátořím řemínkem bych ale do vody chodil nerad, nebude mu to prospívat.

Cena mi není přesně známa, ale odhadoval bych ji tak kolem 15 000 dolarů.

ve žlutém zlatěa v bílém zlatě




2 Komentářů k tomuto článku