Prim Solitér – zlaté hodinky vyrobené v jednom kuse

Český hodinář Prim nabízí zajímavou možnost - vyrobí vám kusové hodinky na zakázku dle vašeho přání (a hloubky peněženky). Můžete mít tedy takzvaný solitér - zakázkový kousek jen pro vás. Počátkem ledna byly jedny takové hodinky vyrobeny a já jsem si toho želbohu všiml až dnes. Pouzdro z masivního 18ti karátového zlata, automatický nátah, hezoučké společenské hodinky se všemi možnými funkcemi, jaké si jen milovník vrcholné hodinařiny může přát.

Vydáno 3. 2. 2005, autor Chronomag

Technický popis z webu výrobce:
Pouzdro náramkových hodinek je vyrobeno z 18 karátového zlata. Pouzdro má průměr 41 mm, výška 16 mm. Mechanický strojek kalibr 77.51 s automatickým natahováním, rotor je uložen v kuličkovém ložisku, 28´800 kmitů/hodinu (4hz), 25 rubínů, nárazuvzdorné uložení setrvačky.

Prim Solitér.

Strojek má následující funkce: hodinová ručka, minutová ručka, malá sekundová ručka. Chronograph stopky 60 sekund, ukazatel 30minut a 12 hodin. Datum je znázorněn pomocí datumové ručky, rychlokorekce datumu, dne, měsíce a měsíční fáze, 24-hodinová ručka.

Pouzdro je osazeno safírovým konkávním sklíčkem. Pouzdro je uzavřeno závitovým víkem se safírovým sklíčkem. Víko je označeno výrobním číslem No. 01/01. Korunka je utěsněna O-kroužky. Stříbřený číselník, černá arabská čísla, body u čísel 12, 3, 6, 9 jsou vykryté svítící hmotou. Pozlacené ručky jsou vykryté svítící hmotou.

Hodinky byly testovány na podtlak a přetlak 0,5 MPa (5 ATM). Hodinky splňují zkoušku na vodotěsnost - ÉTANCHE 50 M.

Strojek je regulován při plném natažení v pěti polohách v rozmezí ± 0 - +20 s/d. Rezerva chodu 46 hodin.

Těžko říci, kolik takové hodinky stály a i když jsem bedlivě studoval fotografii, zda na zadní straně není náhodou vyryto jméno jejich nového majitele, nic takového jsem nenašel. Těžko tedy soudit, kdo si je koupil a komu budou dělat parádu. Hodinky mají prakticky všechny funkce vyšších dnešních modelů hodinek - názvy dnů i hodin, stopky, ba dokonce měsíční fáze a rychlokorekci datumu.

A ještě ze zadu

A co více, když se podíváte na označení 01/01 indikující, že v limitované sérii jednoho kusu jde právě o ten jediný vyrobený kus, každému milovníkovi hodinek se rozbuší srdce... (Cena samozřejmě není známa, ale šestimístnou cifru bych tam dozajista viděl)




3 Komentářů k tomuto článku