Doposud tajný nástupce Prim Codenis

Nástupce Prim CodenisMáte unikátní příležitost podívat se na doposud nezveřejněné vizualizace nástupce sportovního modelu Codenis značky Prim. Fotografie jsou tak žhavé, že nástupce ani doposud nemá jméno. Přesto jde o dobrou zprávu pro všechny, kdo konečně chtěli od značky Prim vidět nejenom vzpomínky na minulost, ale také naděje na budoucnost.

Vydáno 8. 1. 2006, autor Chronomag

Druhá generace modelu Codenis má určité spojitosti s původním modelem, především v provedení číslic na ciferníku, kdy jednomístné číslice vždy začínají nulou. Zůstala také otočná luneta s profilovanými číslicemi, stejně jako celé pouzdro hodinek ale prošla výraznou modernizací, která dle mého soudu hodinkám více než prospěla.

Průměr pouzdra hodinek je 44 milimetrů, průměr samotného skla 35 mm, což dává velmi masivní hodinky, dnes ostatně v tomto segmentu docela žádané. Zvláštností je skeletové provedení ručiček, které jim ubirá na hmotě, ale ponechává jim výraznost. Konečky minutové a hodinové ručičky jsou vykryty luminiscenční barvou.

Použity budou kalibry 73 (tedy modifikovaná ETA 2824-2) a kalibr 77, což je modifikovaná ETA 7751 pro chronografy.

Podle našeho názoru jde o velmi zajímavá a podařený model, který ukazuje, že lze dělat atraktivní, moderní a svébytné hodinky. Je také třeba mít na paměti, že jde o první obrázky, na nichž není ještě vše dopracováno a doděláno.

Na obrázcích jsou zatím existující počítačové vizualizace, z nichž je patrné především provedení pouzdra, tlačítek chronografu a zapuštění korunky, jakož i provedení ručiček, naopak chybí zakreslení datumovky. Klikem na obrázek dostanete větší verzi.

Prim Codenis 2

Prim Codenis 2

Na posledním obrázku je původní a dnes stále ještě prodávaný Prim Codenis s quartzovým strojkem v ceně cca 5500 Kč.

Prim Codenis původní provedení

V této diskusi se o nástupci Prim Codenis již nyní živě diskutuje.




36 Komentářů k tomuto článku