Nejoblíbenější designerské, sportovní a komplikované hodinky roku 2005

Pokračujeme v představení hodinek oceněných Velkou ženevskou hodinářskou cenou za rok 2005, tentokráte v kategoriích neoblíbenějších hodinek podle vzhledu, komplikací, technických inovací a sportovního zaměření. Představíme si další čtyři nádherné hodinky z dílny Hublot, Patek Philippe, DeWitt a Jaeger-LeCoultre.

Vydáno 13. 1. 2006, autor Chronomag

Hublot "BIG BANG" White Ceramik

Cenu oblíbenosti u designérů získaly hodinky Hublot Big Bang White Ceramik, už podle návzu se vyznačující bílou keramikou kombinovanou s ušlechtilou ocelí, ciferníkem provedeným z kevlarových vláken a tahem z bílé gumy. Průměr pouzdra hodinek bez korunky je 44,5 milimetrů, jsou tedy poplatné dnešnímu trendu větších hodinek.

Hublot

Patek Philippe Chronographe rattrapante réf. 5959P

Nejoblíbenějšími hodinkami s kompliací se stal rattrapantový chronograf 5959P od Patek Philippe. Ten zaujal výškou strojku a především celých hodinek, či spíše nížkou. Strojek je vysoký jen 5,25 milimetrů, hodinky 8,5 milimetrů, což je ve spojení s rattrapante úctyhodné.

Patek Philippe

DeWitt Le Tourbillon Différentiel Academia

Nejoblíbenějšími hodinkami na poli technické inovace se staly DeWitt Le Tourbillon Différentiel Academia. Zvláštností hodinek je diferenciální tourbillon, který je součástí nového kalibru DW 8002 s ručním nátahem a rezervou chodu 120 hodin. Hodinky jsou provedeny z titanu a červeného zlata, tah je gumový . Limitovaná série těchto hodinek čítá 250 kousků.

DeWitt  Le Tourbillon Différentiel Academia

Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme World Chronograph

Poslední lahůdku, kterou si představíme, je neoblíbenější sportovní chronograf roku 2005 Master Compressor Extreme z dílny Jaeger-LeCoultre. Samonátahový strojek firemního kalibru 752 má rezervu chodu 72 hodin. Můstky jsou vyrobeny z 22 karátového zlata a kromě stopek má i ukazatel druhé časové zóny v provedení 24 hodin (GMT). Průměr pouzdra je 46,3 milimetrů a provedení je zvláštní kombinací titan – platina. Další zvláštností je ukazatel na dýnku hodinek, kdy máte dát hodinky do servisu k prohlídce. Vodotěsnost do 100 metrů.

Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme




2 821 Komentářů k tomuto článku