Znovuvzkříšení značky Marvin

Znovuvzkříšení značky Marvin

Doba přeje mechanickým hodinkám a jejich výrobcům, poptávka utěšeně roste a tak není divu, že každou chvíli přicházejí právy o vzkříšení nějaké kdysi slavné hodinářské značky, kterou ubila quartzová revoluce. Děti revoluce vyrostli a už zase chtějí ozubená kolečka. Nejinak je tomu i v tomto případě: Marvin má za sebou více jak 150 let tradice.

Vydáno 4. 2. 2008, autor Chronomag

Marvin logoTato hodinářská tradice vznikla v roce 1850 ve švýcarském Bernese Jura. Společnost založili bratři Marc a Emmanuel Didisheim, počátkem dvacátého století firma adoptovala jméno Marvin po americkém společníkovi, velikém příznivci kapesních hodinek. A tehdy se také symbolem společnosti stala stylyzovaná korunka representující rovněž obrácené M.

Společnost měla za sebou úspěšná léta, kdy se stala oficiálním dodavatelem hodinek pro letecké společnosti KLM a Air France, v sedmdesátých letech ale s nástupem quarzové revoluce přešla pod křídla Manufacture Suisse Réunie (MSR), která převzala mimo jiné třeba Revue Thommen a Vulcain. V devadesátých letech se značka dostala do rukou italského výrobce módního zboží, než se v roce 2002 ustálila u Time Avenue. A v jeho rukou se už soustředila na uvedení nové nabídky mechanických i quartzových hodinek.

V nabídce je v současné době 46 modelů hodinek pro pány i dámy, přičemž jedna třetina modelů je vybavena mechanickým strojkem (Sellita SW 200, Soprod 9060 - obojí švýcarské kopie ETA kalibrů - a pak také originání ETA v kalibru 7750) a vejdou se do cenového rozpětí 15 až 60 tisíc korun, zatímco quartzovým strojkem vybavené modely se pohybují v rozmezí 7000 až 25 000 Kč v přepočtu při nákupu ve Švýcarsku.

Marvin v roce 2007 plánoval vyrobit 7000 kusů hodinek, v průběhu dalších pěti let se hodlá dostat na roční produkci 40 000 kusů hodinek. Vzhledem ke stále rostoucí poptávce v segmentu střední třídy Swiss made produkce má opravdu mnoho šancí.

Web s přehlídkou modelů najdete zde.

Však se podívejte na následující přehlídku nabídky mechanických modelů značky Marvin a jistě nám dáte za pravdu, že jde o zajímavé modely.

Marvin M104

Marvin

Marvin M109
Marvin

Marvin M014
Marvin




25 Komentářů k tomuto článku