Novinky: Hublot provokuje nábojnicí

Novinky: Hublot provokuje nábojnicí

Značka Hublot potvrzuje svou pozici hlavního představitele moderního a provokativního přístupu k výrobě a prodeji hodinek. Ostatně kdo jiný by našel odvahu vyrobit hodinky ve tvaru náboje a nazvat je Liberty čili Svoboda?

Vydáno 11. 6. 2010, autor redakce

Na konci Října 2009 byla slavnostně otevřena nová budova manufaktury Hublot nedaleko Ženevy v městečku Nyon ve Švýcarsku. Při této příležitosti Jean-Claude Biver představil prototyp prvního manufakturního strojku řady Hublot Unico, který byl do posledního šroubku vyvinut konstrukčním oddělením této manufaktury. Strojek s označením HUB1240 bude použit zejména v hodinkách Hublot King Power.


Nově otevřené výrobní prostory Hublot

Speciální vlastností tohoto strojku s funkcí chronografu s dobíhající ručkou je umístění vertikální spojky na okraji číselníku. Celý komplet setrvačky a krokového mechanismu je možné z hodinek snadno vyjmout bez nutnosti rozsáhlé demontáže strojku. Samotný krokový mechanismus je vyrobený z křemíku - lehkého a odolného materiálu, který se příliš neopotřebovává.


Manufakturní strojek Hublot Unico


Detail setrvačky a krokového mechanismu


Vertikální spojka chronografu je umístěna na vrchní straně strojku

V lednu toho roku oznámila bankrot společnost BNB Concept, zakázkový výrobce strojků pro ostatní hodinářské značky. Společnost od roku 2004 vyráběla pro Hublot, jednoho ze svých největších klientů, hodinkové strojky s tourbillonem. Manufaktura Hublot převzala část tohoto podniku - technologické zázemí a více jak 30 hodinářů a mechaniků. Manufaktura Hublot tak posílí svou výrobní i vývojovou kapacitu - což znamená více strojků se zajímavými hodinářskými komplikacemi. Spolu s know-how a vybavením BNB Concept se společnost Hublot rozhodla převzít také Confrérie concept, jehož autorem je Mathlas Buttet. Confrérie concept v překladu znamená „Koncept bratrství“ a je svým způsobem podobný cechu. Po převzetí značkou Hublot získal název nový – Confrérie Horlogére Hublot, tedy „Bratrství hodinářů Hublot“. Manufaktura Hublot se navíc rozhodla myšlenku posunout dále a na podzim plánuje otevřít školu pro své „cechovní“ hodináře.

Na první výsledky nebylo potřeba dlouho čekat. Confrérie Horlogere Hublot uvádí unikátní „kapesní“ hodinky Hublot LIBERTY. Jedná se o moderní reinterpretaci kapesních hodinek s tourbillonem v podobě náboje. Ve spojitosti se jménem Liberty (svoboda) se tak jedná o další provokující model této značky samozřejmě s patřičně luxusním zpracováním. Hodinky lze nosit na náramku či jako přívěsek. Pouzdro hodinek je vyrobené z titanu. Samotná nábojnice má 27 mm v průměru a 53,75 mm na výšku. Model s ručním nátahem zobrazuje hodiny a minuty „digitálně“. Rezerva nátahu je 120 hodin.


Hublot Liberty

Na závěr něco pro příznivce fotbalu. Značka Hublot se až do roku 2014 stala oficiální časomírou FIFA World Cup. Poprvé se oficiální časomíra poháru objeví také na tabuli, která ukazuje čísla střídajících se hráčů. Na památku této události uvedla manufaktura nové hodinky Hublot Classic Fusion Gold World Cup 2010. Pouzdro o průměru 45mm je vyrobeno ze zlata stejně jako ručky i číselník. Samozřejmostí je mechanický strojek s automatickým nátahem.


Hublot Classic Fusion Gold World Cup 2010

Diskusní vlákno na serveru Chronomag

Autor: Martin Šafránek, zdroj fotografií: Hublot, kontakt na redakci: redakce@chronomag.cz



||

Komentáře nejsou povoleny