Omega Seamaster Planet Ocean

Vzhled nových Omega Seamaster Planet Ocean nás přivádí padesát let zpět k prvním Seamaster 300 metrů, které vznikly v roce 1957, tedy ve stejném roce, kdy Omega uvedla na trh svoji řadu Railmaster a dnes už legendární Speedmaster.

Vydáno 21. 2. 2005, autor Chronomag

Model Planet Ocean je z nerezové oceli a k dostání bude ve dvou velikostech, tedy 45,5 mm a 42 mm. Ciferník má ručičky vybavené svítící vrstvou SuperLuminova, stejnou barvou jsou vyplněny galvanoplastiky na pozici hodin, na pozicích 12,3,6 a 9 jsou také arabské číslice. Datumovka je tradičně na pozici 3.

Luneta je otočná v jednom směru, je z hliníku, přičemž vnější zhruba dvě třetiny lunety jsou barvené na černo nebo oranžovo.

Řemínek je buďto z kůže nebo v provedení nerezově ocelového tahu. Pro oranžově barvenou lunetu je k dispozici i oranžový řemínek. Sklíčko hodinek je safírové.

Strojek je Omega kalibr 2500 s koaxiálním nepokojem – jde tedy o samonátahové hodinky. Rezerva nátahu je 48 hodin.

Omega Seamaster Planet Ocean jsou vodotěsné do tlaku 600 metrů vodního sloupce a v prodeji budou od května 2005 za cenu, která mi zatím není známa (někde jsem zaslechl 3000 USD, ofiko to ale není).

Nyní se už kochejte galerií fotek…

Omega

Omega

Omega

Omega




1 Komentář k tomuto článku