Chopard Mille Miglia GMT 2005 a Vintage

Novinkou značky Chopard je samonátahový sportovně laděný chronograf Mille Miglia GMT 2005. Jde o letošní limitovanou edici, v níž bude vyrobeno celkem 250 kousků v růržovém zlatě (18 karátů) a dalších 2005 kousků v nerezové oceli. Vše s COSC certifikací chronografu v provedení GMT, tedy ukazující hodiny ne po dvanácti, ale po čtyřiadvaceti hodinách.

Vydáno 4. 3. 2005, autor Chronomag

Chopard Mille Miglia GMT 2005

Zvláštností chronografu Choparda je gravírování hodin do lunety, nikoliv na ciferník, tam jsou vytištěny jen minuty a tachymetr umožňující odečet rychlosti v rozmezí 60-230 km/h.

A ještě naležato

Průměr hodinek je v obou provedených hezkých 42,5 mm, tloušťka 14,9 mm. Rezerva nátahu strojku je 46 hodin, strojek je Chopardova odvozenina z ETA/Valjoux 7750 s 25 kameny. Vodotěsnost hodinek do 50 metrů vodního sloupce.

Hodinové ručičky jsou pokryty luminiscenční látkou Superluminova, stejně tak čárky na ciferníku označující hodiny. Sklíčko je safírové s antireflexní úpravou se zvětšovací lupou na pozici 3 pro datumovku.

Pásek hodinek je z přírodní gumy se vzorkem pneumatiky Dunlop Racing model z roku 1960. Výrobce se tak snaží ještě více podtrhnout souznění hodinek s fandy motoristického sportu.

Chopard Mille Miglia

Mille Miglia “Vintage”

Počátkem února Chopard představil také model Mille Miglia “Vintage”.  Jde vlastně o společensky laděnou verzi výše uvedeného modelu, ovšem v tradičním uspořádání hodin, tedy nikoliv GMT. Společenskému ražení hodin odpovídá provedení z osmnáctikarátového zlata a řemínek z krokodýlí kůže. Hodinky jsou vyrobeny v omezené sérii 250 ks.

Vintage

Průměr hodinek je 41 mm, tloušťka 12,17 mm a váha 98 gramů, vodotěsné do 50 metrů a jsou natahovány manuálně, rezerva nátahu je 50 hodin. Ruční nátah je zde proto, že hodinky jsou vybaveny legendárním strojkem Lemania 1874.

Vintage

Cena hodinek není známa.

Klenotnické hodinky

Chopard také představil klenotnické hodinky Haute-Joaillerie.

Klenotnické hodiny

A když už jsem u těch klenotnických hodinek, z počátku února představené Xtravaganza přidávám také. Celkem 554 diamantů (7,43 karátů), 111 safírů (0,93 karátu) a bílé zlato 18 karátů, cena neurčena, ale rozhodně to budou miliony korun.

Xtravaganza




1 Komentář k tomuto článku