Hodinky roku 2005, Cena poroty: Tradition Breguet 7027

Letošní "Prix Spécial du Jury" - tedy Zvláštní cenu poroty - získaly hodinky Tradition Breguet 7027. Ačkoliv je výrobce označuje za klasické pánské hodinky, při pohledu na ně dáte za pravdu názoru, že nejde o žádný okoukaný kousek.

Vydáno 29. 12. 2005, autor Chronomag

Tradition Breguet 7027 je vyhotoven z osmnáctikarátového žlutého zlata a vybaven manuálně natahovaným mechanickým strojkem kalibru 507DR, jehož vývoj trval společnosti čtyři roky a celý je vyráběn ve firemní režii. Rezerva nátahu je 50 hodin. Průměr pouzdra je 37 mm.

Breguet

Ciferník, jak vidno, zabírá netradičně menší část hodinek, je umístěn někde v pozici dvanáct a jde o stříbřené zlato ručně ryté s římskými číslicemi.

Detail ciferníčku

Na levo od ciferníku najdete ještě ukazatel rezervy chodu, zbytek prostoru zabírá průhled na hodinový strojek - a že je na co koukat.

Detail

Hodinky kryje z obou stran safírové sklíčko a vodotěsné jsou do tlaku 30 metrů vodního sloupce.

Cena kolem 500 000 Kč.

Breguet CLASSIQUE 5447

Zdají se vám příliš jednoduché na tu cenu? Breguet vás nenechá trápit se a na ženevském hodinářském salonu Breguet CLASSIQUE 5447. Ten vidíte na fotce níže. Zvláštností je minutová repetice a věčný kalendář, jakož i provedení v platině. Což se také podepsalo na celkové ceně, která se pohybuje mírně přes jeden milion korun českých.

Breguet 5447PT - klik pro větší fotku




4 Komentářů k tomuto článku