Podvržený luxus značky Breytenbach dorazil na český iKup

Na české aukční servery dorazila mánie značek podvrženého luxusu, která už nějakou dobu trápí i americký eBay. O značkách podvrženého luxusu jsme již psali – většinou jde o honosně znějící výrobky s atraktivním designem a nápadně švýcarským či německým původem – ovšem asijské provenience.

Vydáno 24. 10. 2005, autor Chronomag

Breytenbach se objevil na českém serveru iKup a prodejce nešetří superlativy: „Breitenbach je chranena znacka! Chronograph je kvalitne vypracovany,“ dočítáme se v popiskách. Pokud autor popisky „chráněná značka“ myslel registrovanou ochrannou známku, ta v zemích EU registrovaná není (alespoň dle online databází) a lze pochybovat, že někde jinde ano.

Horší na tom je, že Breytenbach produkuje velkosériová čínská továrna, které jen řeknete, jaké logo na hodinky má vyrazit a takové tam bouchne. O zakázkové a kvalitní práci nemůže být ani řeč, podobné hodinky najdete na eBay pod řadou dalších jmen a vždy jde jen o strojově nenáročné vzhledové úpravy. Také hodinový strojek je asijský produkt a koncová cena hodinek nepřesahuje 30 dolarů. Tomu odpovídá kvalita provedení a zpracování, ačkoliv samotný hodinový strojek kvalitou příjemně překvapuje.

Na první pohled je výrobek zpracovaný luxusně, v Chronomagu jsme si ale už podobné výrobky v předstihu nakoupili na eBay a je třeba říci, že s výrobky renomovaných značek v cenové úrovni kolem 20 000 Kč tyto značky podvrženého luxusu nelze srovnat.

Pokud nechcete být zklamáni, hodinkám Breytenbach se vyhněte. Pokud jste nenároční nebo vám asijská masprodukce vyhovuje, maximální cena s velmi přiměřeným ziskem pro obchodníka je 2000 Kč.

O značkách podvrženého luxusu jsme informovali zde.

Seznam značek podvrženého luxusu bez nároku na úplnost najdete zde.




47 Komentářů k tomuto článku