Nejlepší hodinky roku 2005: pro dámy

TAG Heuer Diamond FictionNaše představení hodinek oceněných ženevskou hodinářskou cenou pokračuje kategorií "Prix de la Montre Dame ex-aequo", tedy kategorií nejoblíbenějších dámských hodinek. I zde ale platí, že ta oblíbenost neznamená, že je najdete na každém dámském zápěstí, protože přeci jen jde o dražší kousky.

Vydáno 1. 1. 2006, autor Chronomag

TAG Heuer Diamond Fiction

Prvním oceněným modelem byl tento famózní výrobek TAG Heuer nazvaný Diamond Fiction. Už z obrázku lze připustit, že ačkoliv jde o digitální hodinky, mají toho hodně do sebe. Abychom byli konkrétní, mají "displej" tvořený 879 diamanty o váze 5.8 karátu, z toho 54 diamantů má zvláštní výbrus a schovávají se pod nimi led diody, které podsvícením vytvářejí pod diamanty obraz číslic coby ukazatele času.

Ambasadorkou tohoto modelu je herečka Uma Thurman a jestli vás mrzí, že jsme vám tento tip nedali před vánoci a nemohli jste jím potěšit svoji lepší polovičku, můžeme vás uklidnit: cena hodinek je cca 100 000 euro a to i při mírném poklesu kurzu eura před vánoci znamená zhruba 2,9 milionů Kč.

TAG Heuer Diamond Fiction

Van Cleef & Arpels Secret

Druhou lahůdkou pro dámské pokolení je model Secret z dílny Van Cleef & Arpels. I v tomto případě jde o bohatě diamanty posypaný model, v tomto případě ale téměř tradičně ručičkový. Hodinky jsou ovšem zasunovací, schované v tahu a korunka zároveň slouží k jejich vytažení.

V tomto případě bylo použito 166 okrouhlých diamantů a deset podlouhlých diamantů o váze 3,10 karátu, vše vsazeno do bílého zlata, v namáhaných partiích zpevněného rhodiováním. Na samotném pouzdru hodinek je dalších 51 diamantů o váze 0,28 karátů. safírové sklíčko a švýcarský quartzový strojek.

SecretSecret zavřené

Cena není známa, ale lze předpokládat stejný problém, jako v případě TAG Heuer hodinek - bude vysoká.




3 Komentářů k tomuto článku