Breitling Flying B a AirWolf

Breitling for BentleyDvě zajímavé novinky představil v Basileji Breitling. Tou první je rozšíření kolekce Breitling for Bentley, druhou je přírůstek do rodiny Professional multifunkčních elektronických chronografů a to pod názvem AirWolf.

Vydáno 17. 4. 2006, autor Chronomag

Breitling Flying B

Modelová řada hodinek vyráběných ve spolupráci se značkou luxusních vozů Bentley dostává v modelu Flying B první obdélníkové hodinky vůbec. Provedení je tradičně luxusní, v červeném či bílém zlatě (18 karátů) nebo v oceli.

Hodinky pohání firemní samonátahový kalibr 28B s 38 kameny a COSC certifikací. Zvláštností je "skákající hodinová ručička" - kdy hodiny se ukazují číslem v rámečku na pozici 12. Vteřinová ručička je umístěna mimostředně na pozici 6. Provedení ciferníků je zcela v souladu s designem vozů Bentley a vyvedeno je v červeném zlatě. Rozměry pouzdra jsou 38.5 x 57.3 mm

Zaoblené safírové sklíčko má antireflexní úpravu z obou stran. Hodinky jsou vodotěsné do 100 metrů a dodávají se s koženým řemínkem prošitým nití nebo s kovovým tahem.

Cena hodinek je 20 000 euro za verzi ve zlatě.

Verze ve zlatě.

Verze v oceli

Bílé zlato

Breitling AirWolf

Hodinky pro profesionální letce, to je řada Professional. V ní je hlavní důraz kladen nejenom na estetiku, ale také na funkčnost a praktičnost pro letce, takže hodinky jsou vybavovány quartzovými strojky. Novinkou v řadě těchto chronografů je model AirWolf.

AirWolf je vybaven kalibrem Breitling 78, což je quartzový strojek s tepelnou kompenzací zajištující přenost v širokém rozpětí teplot. I v tomto případě je součástí dodávky COSC certifikát. Hodinky ukazují čas analogově i digitálně, vybaveny jsou stopkami s přesností setiny vteřiny, ukazatelem univerzálního času UTC, věčným kalendářem, druhou časovou zónou a odpočtem.

Pouzdro hodinek je z nerezové oceli, průměr bez korunky je 43,5 mm, hodinky tedy vycházejí vstříc nárokům na větší průměry pouzdra. Luneta je otočná v obou směrech a je doplněna kompasem. Hodinky jsou podsvícené a vodotěsné do 50 metrů u pilotních hodinek se vodotěsnost tak vážně nebere.

V nabídce jsou tahy z kůže (včetně krokodýlí), z gumy nebo ocelový tah.

Cena modelu zatím nebyla oznámena.

Breitling AirWolf




4 Komentářů k tomuto článku