Hodinářské značky od písmene D

Hodináři od písmene DStručný průvodce hodinářskými firmami pokračuje další abecední sérií a to tentokráte na písmeno D. Na četné žádosti je tu mírně více firem, nejenom ty nejznámější, ale i ty, které z nějakého důvodu považujeme za zaznamenáníhodné.

Vydáno 23. 5. 2005, autor Chronomag

Zde najdete hodináře A - C.

Hodinky Daniel Roth - klik pro větší náhledDaniel Roth – švýcarská hodinářská firma vzniklá v roce 1989, v roce 2000 ji koupila Bulgari. Kusová výroba, hodinky mají typický elipsovitý tvar s zploštěním vlevo i vpravo. Spíše dražší až velmi drahé, i když vyrábí i provedení v ušlechtilé oceli. Web. Obrázek vpravo (klik pro větší).

Davosa – švýcarský hodinář od roku 1861, dnes vyrábí slušné sportovní a střední třídu pro společenské hodinky z ETA a quartzových strojků, rovněž dámské. Slušná kvalita, nízké ceny, stojí za prozkoumání, pokud si je koupíte v Německu či Švýcarsku, u nás nejsou – ale ceny kolem 300 euro stojí za zvážení. Web.

De Bethune – švýcarský hodinář založený roku 2002, jedna z nejmladších značek. Zajímavé společenské pánské hodinky vyšší střední třídy. Web.

Dunhill – hodinky, které dokazují, že záleží především na značce. Dunhill hodinky vsázejí na zavedenou automobilovou a tabákovou značku, většinou jsou to striktně designerské hodinky se sériovým ETA strojkem bez úprav, navíc vyráběné v licenci jinou firmou. Nelze mnoho namítat, pokud máte značku Dunhill rádi. Patří do skupiny Richemont. Web.

de Grisogono – ženevská klenotnická a hodinářská firma založená v roce 1993 Fawazem Gruosi. Vyrábí velmi zajímavé, vzhledově i funkčně vydařené a originální hodinky (a také šperky), jejich ceny ale nejsou pro každého. Pro hodinářské fajšmekry je zajímavé se s ní seznámit, třeba model Occhio Ripetizione Minuti je pastva pro oči. Web.

deLaCour Bi-Tourbillon - klik pro větší obrázekDelacour – další extravagantní ženevský hodinář produkující kusové hodinky originálního vzhledu a zajímavých funkcí. Za pozornost stojí deLaCour Bi-Tourbillon. Ten vytvořil hodinář Christophe Claret. Web. Obrázek vpravo - klik pro větší.

Delance – spíše klenotnické hodinky švýcarského hodináře. Vhodné jako dárek pro dámy i slečny. Založeno 1996 paní Giselle Rufer. Web.

Delbana – švýcarský hodinář od roku 1933 (uvádí se také 1919, což je založení jiné fírmy), založil Goliardo Della Balda. Vyrábí slušné švýcarské hodinky s orientací spíše na tradiční vzhled. Dnes je Delbana součástí Zodiac watches a pod vlastní značkou prodává spíše vyjímečně, což je škoda, protože její výrobky byly v nižší střední třídě spíše lepší. Web.

Delma – Další zajímavý a méně známý švýcarský hodinář. Firma existuje od roku 1924 a dnes vyrábí především hodinky pro značku Gucci, Bucherer nebo Harrods. Jinak vyrábí pod svojí značkou kvalitní hodinky jak pro dámy tak pro pány a v širokém portfoliu,bohužel výhradně quartzové strojky. Za pozornost stojí řady Meridian a San Marino, v prodeji i u nás. Česká nabídka. Web.

deWitt Repetition Minutes New Emotion - klik pro větší obrázekDeWitt – luxusní hodinky, firma založená 1999 hodinářem Jerome de Witt a produkující opět vzhledově i funkčně velmi originální a drahé kousky. Kromě samozřejmého použití drahých kovů také u některých modelů používá drahokamy, zejména diamanty. Za zmínku stojí kupříkladu Repetition Minutes New Emotion. Web. Obrázek vpravo, klik pro větší.

Dubey & Schaldenbrand – švýcarský hodinář od roku 1946. Zajímavé jsou jeho čtvercové modely Carré Cambré Collection, dále soudkovité Gran' Chrono a kulaté Spiral One. Vybaveno krásně upravenými mechanickými strojky Valjoux nebo vlastními kalibry. U nás se bohužel neprodávají, ale pro zájemce zejména o soudkovité nebo čtvercová provedení či zajímavé společenské kousky je vhodné se po nich ve Švýcarsku podívat. Web.

Doxa – švýcarská hodinářská firma od roku 1889, jedna z mála, která prodává i přímo přes internet. Menší výběr, ale pro začínající i mírně náročnější zájemce dobré - ceny do cca 30000 Kč. Web.

Pokud zde nevidíte nějakou hodinářskou značku začínající písmenem D a považujete ji rovněž za zaznamenáníhodnou, pište do komentářů.

Zde najdete hodináře A - C.




28 Komentářů k tomuto článku